Fotovýběr 11/2014

V listopadu stále přetrvávalo krásné počasí, ale dny se velmi rychle zkracovaly. Několik z nich bylo také ve znamení inverze, čehož jsem využil pro výlet na Černou horu.

První tři fotografie byly pořízeny ihned zkraje listopadu pomocí zrcadlovky Canon EOS 60D, kterou mi zapůjčil švagr. Počasí bylo skutečně skvělé, a tak jsem mohl pohodlně zkoušet, jak by se mi focení se zrcadlovkou líbilo. Kvalita fotografií je na zcela jiné úrovni, ale nakonec jsem se rozhodl z důvodu skladnosti zůstat věrný kompaktům.

IMG_8334_panorama

IMG_8354 copy

IMG_8368 copy

Následující fotografie nevyniká svou kvalitou, ale příběhem. Nohy mě totiž zavedly až k tomuto odpočívadlu, které mi promluvilo do duše právě pomocí malované cedule. Když jsem tuto fotografii publikoval na Facebooku a pochválil autora kresby, ozval se člověk, který tohoto umělce znal. Jak je ten svět malý…

DSC02415 copy

Listopad se blížil do své poloviny a dny už byly opravdu krátké. Po návratu z práce zbývalo jen velmi málo času na projížďky, a tak jsem jezdil až do západu slunce. Byly o to krásnější, ale ta zima při soumraku… brrr!

DSC02441 copy

DSC02454 copy
Slunce už zapadalo a přestávalo hřát, ale mě ještě čekala dlouhá cesta domů, za odvrácenou stranu kopce…

Při následující projížďce jsem vymýšlel, na co se v novém roce zaměřím. Rozhodnutí padlo na propojení toho, co miluji – horského kola, turistiky a fotografování. Výsledkem toho všeho je web Dokumentuju.cz a níže zveřejněná fotografie již na něj nesla ve Facebookovém příspěvku odkaz.

DSC02456 copy

DSC02464 copy

DSC02470 copy
Polovina listopadu? Tráva zelená spíše jako na jaře….
DSC02480 copy
Z cesty jsem se nevracel, dokud slunce nezapadlo

 

Celou galerii naleznete na Rajče.net a také na Facebooku, kde můžete fotografie komentovat a sdílet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *